Sign in

close
Create an Account

Shopping cart

close
49-493567_want-to-build-a-new-income-stream-online

Öka mängden fuktbärande molekyler med injektioner

Vill du få tillbaka spänsten som huden hade när du var yngre och samtidigt bli av med smårynkor? Både Skinnboosters och Profhilo® är ett bra val för dig som inte tycker att ansiktsbehandlingar och peelingar räcker för de resultat som du önskar.

Skillnaden på Profhilo® och Skinboosters

Profhilo® tillför mycket fukt på ett skonsamt sätt som gör att huden får tillbaka lyster och styrka. Skinbooster är korslänkad hyaluronsyra med lång hållbarhet. Båda binder fukt men har olika effekter pga sina unika egenskaper. 

Profhilo® och Skinbooster går ut på att föra in “naturlig” hyaluronsyra som en fuktboost för att:

 1. 1. Ge en fin och elastisk hud med lyster
 2. 2. Minska smårynkor
 3. 3. Öka kollagenproduktionen på sikt

Se yngre ut med Profhilo® och skinboosters

 1. Profhilo® kallas också för bio-remodeling. Detta är en revolutionerande och innovativ föryngrande strategi för estetiska behandlingar.

  Alla har hyaluronsyra i huden och dess omsättning sker automatiskt och hyaluronsyran bryts ner och byts ut hela tiden. Under behandlingen injiceras hyaluronsyra som “attackerar” slappheten i huden.

  Profhilo® handlar alltså om att ge huden de verktyg, vitaminer och mineral som cellerna behöver för att själva göra jobbet.

  Förutsättningarna för att göra det finns naturligt i kroppen men de minskar när vi blir äldre och de kan behöva lite hjälp. Resultatet blir en anti-age-effekt som får dig att se yngre ut.

  Tekniken med hyaluronsyra är ofta den första många kommer i kontakt med eftersom den snabbt fördelas över ansiktet, ger bra fukt och egenskaper som innebär att ingen volym byggs upp.

  Det finns andra produkter som skapar fasthet i de övre hudlagren och de innehåller korslänkad hyaluronsyra. De har ytterligare egenskaper som håller ihop produkten lite mer och därmed håller längre. De kan inte jämföras utan var produkt har sin plats.

  Profhilo® utsågs till årets bästa injicerbara produkt i AMEC- & AESTHETICS-AWARDS 2016!

Profhilo® är namnet på den flytande filler som innehåller hyaluronsyra och som används för att förbättra hudkvaliteten som naturligt försämras med åldern.

Profhilo® går lätt in i vävnaden där den återställer nivån av hyaluronsyra som naturligt finns i huden. Kliniska data bekräftar att hudens struktur, elasticitet och fuktbalans förbättras med en omedelbar uppstramande verkan.

Vanliga områden att behandla med Profhilo® och skinboosters är bland annat ansikte (också runt ögon), hals, dekolletage, händer och armar. Egentligen går det att behandla alla områden där du upplever minskad elasticitet i huden.

Den åtstramande effekten är ett resultat av hög molekylvikt av hyaluronsyra som neutraliserar slappheten i huden och ger ett lyft. Den patenterade tekniken för Profhilo® återskapar förlorad vävnad, vilket inte vanliga fillers eller skinboosters kan göra.  

Uppfinningen med korslänkad hyaluronsyra 1996 i Sverige skapade en revolution då hyaluronsyra höll mycket längre i huden.

Exempel på produkter som är korslänkade är RHA1 från Teoxane, Volite från Juvederm och Vital från Galderma. Gemensamt är en mycket mjuk produkt som integreras inom 10–14 dagar.

Hyaluronsyra som inte är korslänkad är också populär som till exempel Profhilo från IBSA, Redensity I från Teoxane, Hydrate från Juvederm. Dessa integreras mycket snabbt och skapar en fantastisk lyster i huden.  

Profhilo® är en produkt som innehåller högsta möjliga dos hyaluronsyra. Samtidigt är den så lättflytande av den kan injiceras i det yttersta hudlagret. Där sprids den snabbt och lägger sig som ett tunt lager över ett stort område.

Spridningen kan ske tack vare att produkten inte är korslänkad som övriga produkter är. Men skillnaden är att den inte håller lika länge utan kräver flera behandlingar. Den skapar inte heller någon volym.

Skinboosters är ett namn på en produkt som kommer från företaget

Galderma. Skinboosters har inte en hög halt av hyaluronsyra och den är korslänkad, vilket betyder att den inte förflyttas lika enkelt som Profhilo gör.

Den håller däremot mycket längre. Skinboosters läggs lite djupare än Profhilo® och volymbildningen är minimal. 

I dag jobbar vi enbart med skinboosters från Galderma och Volite från Juvederm. Men vi tar även in och behandlar med  Profhilo®.

Det här är en injektionsbehandling som förbättrar hudens kvalité och reducerar ansiktets smårynkor. Juvéderm Volite innehåller hyaluronsyra och har utvecklats speciellt för att återfukta huden på djupet och öka dess elasticitet.

Huden blir mjuk och slät och ansiktet får en ungdomlig spänst och frisk lyster – ett fantastiskt glow!

Juvéderm Volite injiceras ytligt i huden men ger inga synliga kvaddlar (en upphöjning i huden som ofta snabbt går över).

Juvéderm Volite är en engångsbehandling som ger ett resultat upp till nio månader. 

Områden som behandlas är smårynkor runt munnen, kinder, haka, överläpp och torra läppar. 

Kom gärna osminkad och undvik att ta preparat som ökar risken att du får blåmärken vid en injektionsbehandling som Treo och Voltaren.

Teoxane RHA-1 är baserad på en ny teknologi för korslänkning med extra långa kedjor som korrigerar tecken på åldrande runt mun, på hals och händer. Den bevarar dina naturliga ansiktsrörelser och uttryck.

Den här produkten används främst till att behandla områden runt ögon och ytliga rynkor runt munn, dekolletage, hals och panna. Dessa är de mest rörliga zonerna i ansiktet och om de behandlas med fel typ av produkt kan patienten uppleva nedsatt eller förändrade ansiktsrörelser.

Men med Teoxane RHA I är resultaten alltid långvariga och naturliga. 

Hållbarhet är minst 9 månader. När det gäller själva injektionerna används en mikrocannula som säkert ser till att produkter hamnar på rätt djup. Du får bedövning innan och RHA-1 innehåller även en del bedövning.

BOKA DIN KONSULTATION

De här är vanliga områden vi behandlar:

 • • Ansikte

 • Hals

 • • Dekolletage

 • • Händer

 • • Armar

Vi erbjuder även Profhilo® Body. Kontakta oss gärna av dig om du har ett annat område på kroppen som du vill behandla så hjälper vi dig.

Vi ritar ut behandlingspunkter över området som har tappat elasticitet. Området har 10 punkter och är maximalt lika stor som en handflata. 

I behandlingen injiceras hyaluronsyra för att få i gång hudens egen produktion av kollagen, elastin och hyaluronsyra. Detta kan återskapa volym och förbättra elasticitet.

Vi rekommenderar att du utför två behandlingar med fyra veckors intervall för att uppnå ett optimalt resultat.

Du får inte ha en pågående infektion, feber eller sjukdomskänsla i kroppen under behandlingen.

Smärtstillande läkemedel som till exempel Ipren, Voltaren (Diklofenak) och Naproxen har en viss blodförtunnande effekt. Dessa läkemedel ökar risken för blåmärken under behandlingen och vi rekommenderar att du inte tar dem 2 veckor före din behandling och inte heller inom 48 timmar efter behandlingen.

Omega 3 ökar risken för blåmärken. Därför rekommenderar vi att du slutar äta Omega-3 2 veckor före din behandling och även 48 timmar efter behandlingen.

Alkohol har en blodtunnande effekt. Därför rekommenderar vi att du undviker det 48 timmar efter behandlingen. Undvik även blodförtunnande läkemedel som till exempel Waran.

Undvik rökning före och efter din behandling. Det försämrar nämligen hudens spänst och kollagenproduktion samt läkningsprocessen.

Vi utför inte behandlingen på din som är gravid eller ammar. Det inga studier som visar hur läkemedlen påverkar människofoster eller om de passerar över i bröstmjölken och hur det i sådant fall skulle kunna påverka bebisar.

Sådan forskning lär inte bli aktuell för av etiska skäl ges inte liknande studier klartecken. Det vore oetiskt av oss att ge gravida och ammande en sådan här behandling för att se vad som händer.

Du kan göra en Profhilo®-behandling tidigast två veckor efter en graviditet.

Vi utför inte heller behandlingen på dig som har en blodsjukdom.

Avstår från den här behandlingen en vecka innan och en vecka efter din covid-19-vaccination. Det finns en väldigt liten risk för att en måttlig svullnad uppstår. Svullnaden har försvunnit spontant.

Du är alltid varmt välkommen att kontakta oss om du undrar om vi kan göra behandlingen på dig eller om du vill ha hjälp att planera din kommande behandling, till exempel efter avslutad graviditet eller amning.

Efter behandlingen syns små bubblor där produkten är. Det tar mellan några timmar till upp till cirka ett dygn innan produkten har spridit ut sig och är jämnt fördelad.

Vanliga frågor och svar om Profhilo® och skinboosters

Från 3 990 kr. Läs gärna mer i prislistan.

Den tar ungefär 15 minuter.

Ja, det kan du. Vi kombinerar ofta produkter i olika hudlager.

Du ser resultat efter ungefär 1–2 veckor från första behandlingen och detta förbättras sedan över tid.

Återhämtningstiden för din hud efter den här behandlingen är minimal. Eftersom Profhilo® inte har de klassiska korslänkningarna som många andra har, kan den spridas snabbare och integreras fint i huden redan dagen efter behandling.

Profhilo® håller i 2–3 månader men upprepas efter en månad. Sen förnyas behandlingen var 3-4:e månad. Skinboosters förnyas var 9:e månad.

Det är vanligt att små blåmärken och bulor uppstår. Dessa försvinner inom 24 timmar.

Det finns väldigt få komplikationer eller biverkningar eftersom produkten är den renaste i sitt slag. Den innehåller även enbart hyaluronsyra, vilket minskar risken för allergiska reaktioner.

Låter Profhilo® och skinboosters som behandlingen för dig?

Boka en konsultation!

Forma Vita

Profhilo / Skinboosters – Profhilo utsågs till årets bästa injicerbara produkt i AMEC- & AESTHETICS-AWARDS 2016!
Bio-remodeling är en revolutionerande och innovativ föryngrande strategi för estetiska behandlingar, som direkt attackerar slappheten i huden.

forma vita

forma vita

EnglishSwedish
Scroll To Top
We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.