Sign in

close
Create an Account

Shopping cart

close
49-493567_want-to-build-a-new-income-stream-online

Stimulera hårtillväxten med PRP

Vill du öka din hårtillväxt, få tillbaka hår som du har tappat eller stimulera hårtillväxten för att få tjockare hår? Du är inte ensam; många känner precis som du eftersom hårväxten ofta minskar eller försämras ju äldre vi blir. PRP är en behandling som kan hjälpa dig.

PRP är en naturlig och behandling

Det finns olika metoder för att öka hårtillväxten. Den första behandlingen kallas för PRP och det är en naturlig och enkel behandling mot såväl håravfall som tunnhårighet.

Den ena metoden använder tillväxtfaktorer som framställs syntetiskt. Dessa tillväxtfaktorer köper vi in och erbjuder till dig som har svårt att lämna blod av olika anledningar.

Tillväxtfaktorer från ditt blod är biologiskt aktiva och egentillverkade medan DNA-AnteAge är biologiskt aktiva men syntetiskt framtagna.

De här metoderna kan bromsa och till och med stoppa håravfall. Båda behandlingarna är icke-kirurgiska och använder kroppens egen naturliga läkningsprocess för att återställa, främja och få tjockare hår. 

Genetiken är det vanligaste orsaken till att drabbas av håravfall. Men det finns även andra orsaker som fysik eller emotionell stress, efter avslutad graviditet, klimakteriet, dålig kost, plötslig viktminskning och vissa mediciner.

Ungefär 150 000 personer i Sverige lider av Alopecia areata, vilket är ett annat begrepp för håravfall. En del börjar tappa hår redan i ung ålder, men åldern varierar över lag. Andra har mer tur och får behålla håret till de blir äldre.

Håravfall som är genetiskt kan inte motverkas på egen hand. Men de andra orsakerna bakom håravfall kan påverkas ibland, som till exempel om det är en övergångsfas som graviditet eller vissa mediciner.

Om du lever osunt med kost och har en stressig tillvaro kan du även se över din livsstil. Med hjälp av en PRP-behandling kan du motverka håravfall och öka din hårtillväxt. 

Förkortningen PRP står för Platelet Rich Plasma och kallas ibland på engelska för Growth Factor Injections. Översatt betyder de här två begreppen “blodplättrik plasma” och “injektioner med tillväxtfaktorer” på svenska. PRP kallas för vampyrbehandling i amerikanska medier.

PRP är en revolutionerande behandling som använder kroppens egna tillväxtfaktorer för att främja ny hårväxt genom att stimulera folliklarna, alltså hårsäckarna.

I en PRP-behandling tas en koncentrerar mängd blodplättar från ditt eget blod. Med hjälp av en centrifugmaskin skiljer vi på plasman med mycket blodplättar från resten av plasman och de röda blodkropparna.

Sen gör vi en injektion i skalpen och injicerar din egen kropps plasma. Målet är att stimulera skalpen till att främja hårväxten. Tillväxtfaktorerna fungerar som budbärare och signalerar till kroppens hudceller att sätta i gång med arbetet. 

Tack vare stimulationen som sker och att hudcellerna kommer i gång att producera sker en ökning av hårtillväxten. Hårsäckarna som har legat i vilofas sätts i gång igen och de som är aktiva får extra energi.

Om det finns döda hårsäckar kan vi inte väcka dem till liv genom en PRP-behandling.

Förutom PRP finns en annan metod för att öka hårtillväxten; den heter tillväxtfaktorer och den framställs syntetiskt. Vi köper in tillväxtfaktorer och erbjuder dem till dig som har svårt att lämna blod av olika anledningar.

Så här går en PRP-behandling till:

 1. 1. Boka in en konsultation hos oss i Stockholm (Södermalm och Hammarby Sjöstad), Gävle eller Falun.

 2. 2. Under konsultationen går vi igenom dina önskemål inför behandlingen och hur den kommer gå till.

 3. 3. Du bokar också in din tid för behandlingen.

 4. 4. Under PRP-behandlingen utvinner vi dina egna hudvitaminer från dig själv genom att blodprov. Vi använder bara din kropps små signalproteiner som regenererar hårsäcken och tillför tillväxtenergi.

BOKA DIN konsultation

 • • Undvik blodförtunnande medel minst 3 dagar men helst 1 vecka innan behandling – det vill säga Magnecyl, Aspirin, Ibuprofen, vitamin E och omega-3 men även mat som är rik på omega-3 fetter som fisk och avokado. Detta minskar risken för blåmärken då blodet inte hinner koagulera normalt på grund av blodförtunningen.

 • • Undvik ginkgo biloba.

 • • Det får inte finnas hudutslag i behandlingsområdet.

 • • Du kan träna som vanligt innan behandlingen.

 • • Drick extra vatten ett par dagar innan behandlingen så du har god vätskebalans.

 • • Du kan inte genomföra behandlingen om du har feber eller en pågående infektion i kroppen.

 • • Avstå från alkohol dagen innan behandling eftersom det gör att plasman blir mindre effektiv.

 • • Vi kan inte göra en PRP-behandling på dig som är gravid eller ammar.

 • Tänk på följande efter din behandling:

  • Massera inte det behandlade området inom de kommande 24 timmarna efter behandlingen.

 • • Avstå från bastubad och intensiv fysisk aktivitet samma dag som behandlingen sker eftersom det riskerar att plasman sprid på grund av att blodcirkulationen höjs.

 • • Avstå från alkohol dagen efter behandling eftersom det gör att plasman blir mindre effektiv.

 • • 100 % naturlig behandling.

 • Enkel behandling tar ungefär 30–45 minuter.

 • • Fri från biverkningar.

Vanliga frågor och svar om behandlingen

En vanlig PRP-behandling kostar 4 000 kr per gång. Utifrån dina genetiska förutsättningar kan du behöva upp till 3 återkommande behandlingar för att uppnå önskat resultat.

Under konsultationen går vi igenom hur många behandlingar som du behöver.

Vi erbjuder även ett XL-paket för 12 900 kr där 3 behandlingar med 3 rör ingår. Dessutom erbjuder vi ett XXL-paketet där 3 behandlingar med 4 rör ingår. Läs gärna mer i prislistan längre ner.  

Hur lång tid tar en PRP-behandling?

En PRP-behandling tar cirka 60 minuter. Själva behandlingen tar cirka 30–40 minuter. Önskar du få lokalbedövning tillkommer 45–60 minuter.

En PRP-behandling tar cirka 60 minuter. Själva behandlingen tar cirka 30–40 minuter. Önskar du få lokalbedövning tillkommer 45–60 minuter.

Under en PRP-behandling kan du känna obekväma stick men det gör inte ont. Innan behandlingen sker lägger vi på en lokalbedövningssalva på området eller områdena som ska behandlas. Därför bör du känna väldigt lite obehag.

De flesta kan göra en PRP-behandling. Resultaten blir lika bra oavsett ålder, kön och etnicitet. Men det är viktigt att behandlingen påbörjas i tid. Ju mer hår som du tappat desto längre tid tar det att få tillbaka håret med en PRP-behandling.

Det behövs ofta tre behandlingar för att nå önskat resultat. Men redan 3–4 veckor efter den första behandlingen kan du se att håravfallet minskar.

Den andra behandlingen görs en månad efter den första behandlingen. En del som genomgår en PRP-kur upplever en märkbar hårtillväxt och tjockare hår redan efter 2 behandlingar (med 8 veckors mellanrum).

Vi rekommenderar att testa en kur på 2–3 behandlingar för att sen utvärdera med vår mikroskåpkamera. Med hjälp av kameran räknar vi hur mycket antalet hårstrån ökat på 8 veckor. Vi jämför alltså antalet hårstrån före och efter kuren.

Vi vill dock förtydliga att alla inte svarar på behandlingen.

PRP är inte en permanent lösning. De flesta av oss tappar hår och PRP hjälper till att bromsa håravfallet och samtidigt stimulera ny hårtillväxt. Hur effektiv behandlingen är och hur länge resultatet varar varierar utifrån genetiska förutsättningar.

Under konsultationen får du en ordentlig bedömning av ditt hår.

PRP är en behandling med väldigt få risker. Risken att drabbas av en infektion är försvinnande liten. Men det finns en risk att du inte får önskat resultat. Därför är det viktigt att vi förstår ditt önskade resultat under konsultationen innan behandlingen.

Hårtillväxten kan påverkas av trauma som till exempel extrem stress, olyckor, feber/infektioner, barnafödsel och stora operationer. Då kan hårstrånas växtfaser plötsligt förändras och håravfall sker då växtfasen övergår till en vilofas.

Växtfasen kallas också för den anagena fasen och det är då hårstråna växer. Håret på huvudet kan bli ganska långt och växtfasen är ganska lång, ofta upp till 6–7 år. Vilofasen kallas även för den telogena fasen.

Övergången från växtfasen till den telogena fasen kan ske snabbt. Ibland sker detta inom några veckor och då kan man tappa stora mängder hår.

I vissa fall kan det dock dröja upp till flera. Månader innan hårstråna lossnar. Då kan det vara svårt att ta reda på den egentliga orsaken till håravfallet.

Vi har sett fall av olika trauman som orsakat håravfall relativt snabbt.

Testosteron & DHT (dihydrotestosteron) är båda manliga könshormon (finns även hos kvinnor) som kan minska hårväxten. DHT gör att kroppshår och ansiktshår börjar växa på män och ämnet är viktigt för att nå könsmognad.

Testosteron & DHT kan orsaka håravfall hos en del personer. Det är inte helt ovanligt att män tappar hår på ett visst ställe och blir flintskalliga. Men även kvinnor kan drabbas. Studier visar att PRP ger bra effekt på den här typen av håravfall.

Senare i livet är det dock samma androgener (främst DHT) som gör att hårsäckarna krymper.

Ju längre tid hårsäcken utsätts för DHT desto mindre blir den. Samtidigt blir hårstrået både tunnare och kortare eftersom det går in vilofas. Dessutom minskar hårstråna i antal. Tillsammans skapar detta en märkbar förtunning av håret.

Innan du bokar en konsultation och PRP-behandling hos oss rekommenderar vi att du tar prover hos din husläkare som har landstingsavtal. Det blir billigare att söka hjälp för håravfall i primärvården.

Ibland kan järnbrist, sköldkörtelproblem och en hel del olika sjukdomar orsaka håravfall. Är det inte det typiska med “testosteron-håravfallet” så bör du ta lite prover innan.

Sköldkörteln är en liten körtel som sitter på strupens framsida. Sköldkörtelsjukdomar inverkar dramatiskt på kroppens allmäntillstånd, hud och hårväxt.

Innan vi kan göra en PRP-behandling på dig som har en sjukdom behöver vi titta på färska prover på sköldkörteln. Kvinnor drabbas betydligt oftare av sköldkörtelsjukdomar än män.

Alopecia Areata är en autoimmun sjukdom som drabbar personer i alla åldrar. Att sjukdomen är autoimmun innebär att kroppen är överkänslig mot sin egen vävnad. Detta resulterar i fläckar av håravfall. 

De hårlösa fläckarna kan uppstå var som helst på huvudet. Fläckarna är runda eller ovala i formen och är omkring 1–3 centimeter stora. Många gånger blir det flera fläckar samtidigt som dessutom kan flytta sig till andra ställen av huvudet.

Orsaken är att immunförsvaret av någon okänd anledning attackerar hårsäckarna och får dem att lämna den anagena växtfasen och släpper hårstrået. Den här processen kan vara snabb och det är inte ovanligt att en kal fläck uppstår inom 24 timmar.

Ju kortare tid som fläckarna har funnits desto större sannolikhet är det att håret växer tillbaka.Många gånger försvinner fläckarna av sig själv, men de kan komma tillbaka senare i livet. En bidragande orsak till att sjukdomen Alopecia Areata bryter ut är stress och oro.

Vill du öka din hårtillväxt med PRP?

Boka in en tid hos oss i Stockholm, Gävle eller Falun.

Ökad hårtillväxt med PRP

Många män och kvinnor tappar sitt hår förr eller senare i livet av olika anledningar. Med vår metod används tillväxtfaktorer som framställts på syntetiskt väg eller så kan vi även använda metoden PRP. Med dessa metoder kan man bromsa och till och med även stoppa håravfallet. Det är en icke-kirurgisk behandling som använder kroppens egna naturliga läkningsprocess för att återställa, främja och få tjockare hår.

forma vita

forma vita

EnglishSwedish
Scroll To Top
We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.