Sign in

close
Create an Account

Shopping cart

close

Naturlig läppförstoring med fillers

Vill du förändra dina läppar och få ett naturligt resultat som harmoniserar med resten av ditt ansikte? Välkommen till oss på Forma Vita – vi har utfört naturliga läppförstoringar i över 10 år. 

Du är i trygga händer hos oss och vi fokuserar alltid på att ge dina läppar en naturlig look.

Läppfillers med naturligt resultat

Drömmer du om formade, vackra och sensuella läppar? Vi älskar läppar så vi förstår dig. Det är vanligt att ögonen dras till läpparna hos personen som vi pratar med och läpparna utgör även ramen för vårt skratt.

Utan definierade läppar kan en del känna sig bleka eller uppleva att de ser sura, ledsna eller trötta ut – när vi egentligen inte är det. Oftast krävs det inte mycket för att ändra på detta och vi hjälper dig gärna.

Vårt mål med fillers är alltid att ge dig och dina läppar ett naturligt och harmoniskt resultat. Under en behandling kan vi återskapa fuktförlust, återställa volymen i dina läppar och göra dem mer definierade.

Vi framhäver dina läppar – så de kan framhäva dig.

Visste du att bara genom att fylla de sura mungiporna, linjen mellan läpparnas hörn och hakan, kan vi skapa läppar som ser gladare ut?

Vi behandlar även andra ställen i ansiktet med fillers. Läs gärna mer om tear trough-fillers för mörka ringar under ögonen, ansiktslyft, och ögonbrynslyft

Våra injektionsspecialister har deltagit i internationella Lip Master-classes, gått utbildningar hos vår egen Forma Vita Akademi och kurser hos Allergan Medical Institute (AMI).

Läppar är inte en isolerad kroppsdel

Varje person med sina önskningar och utgångsläge har olika förutsättningar för att behandla området runt och i läpparna. Det är viktigt att ta i beaktande alla människors etnicitet och unika utseende. 

Skönhet kan inte massproduceras. Olika metoder som “Russian Lips”, “Key hole”, “Heart Lips” m.fl har felaktigt uppfattas kunna användas på alla. Läppar är en kronjuvel i ansiktet, men måste passa in i resten av ansiktets proportioner med bl.a ögon, kinder, haka och näsa. Läpparna är som en bägare- stor eller liten, vilket har betydelse. Om bägaren är halvfull eller redan fylld har också betydelse. Vi vill inte att bägaren “rinner över” och produkter flyter ut. 

 

Det gyllene snittet för de perfekta läpparna

För oss handlar läppförstoring med fillers inte om att göra läpparna större; det handlar om att skapa det perfekta förhållandet mellan över- och underläpp i relation till ditt ansikte i övrigt. 

Det finns en tanke bakom de linjer och drag vi vill få fram med varje injektion.

Med dina önskemål och naturens egna proportioner i åtanke kan en skicklig estetisk injicerare utgå ifrån din naturliga skönhet och lägga till fillers för att komma så nära det gyllene snittet som möjligt. På så vis kan vi också undvika onaturliga resultat.

Att välja en kunnig behandlare för dina läppinjektioner är nyckeln till det vackra resultat som du hoppas på.

Sammantaget är läppar oftast en serie av mindre behandlingar och vårt mål är i första hand inte bara förstora utan att skapa något personligt och unikt för dig som kund. 

Olika fillers och behandlingar för läpparna

Undrar du vilka olika typer av läppbehandlingar vi gör? Här beskriver vi dem närmare.

Dina egna läppar

Den vanligaste behandlingen är att arbeta med dina egna läppar då vi förstärker den form som redan finns genom att exempelvis återställa volymen och justera ojämnheter.

Öka läppvolymen

Den sista delen av behandlingen riktas mot volymförlust och här får du tillsammans med våra injektionsspecialister diskutera förutsättningarna för hur du vill att dina läppar ska få det bästa utseendet.

Rökrynkor

Fina linjer ovanför munnen och läpparna kan behandlas på flera sätt. Det behövs dock nästan alltid en kombination av olika behandlingar, men grunden är alltid fillers för bästa resultat.

Filtrum och amorbåge

Förutom läpparna har även linjerna ovanför läppen en stor roll för hur utfyllnaden och läppen ansluter mot ansiktet. Om linjerna börjar försvinna kan läpparna bli lite ensamma och utseendet mindre harmoniskt.

Läpplinje

En definierad läpplinje ramar in och markerar läpparna. Läpplinjen blir lite diffus med stigande ålder och därför kan den behöva markeras. Den här behandlingen förändrar inte volymen så mycket.

Hjärtformade läppar (HeartLips™)

Detta är en av våra mest populära behandlingar. Vi använder en teknik som innefattar en böljande underläpp med mittfåra och tydlig amorbåge. En kombination av tekniker behövs för att skapa en hjärtformad läpp. Ofta behövs lite mer fillers än vanligt vid denna behandling.

8-punktslyft för läppar

Här arbetar vi i flera lager och punkter för att återskapa och skapa en harmonisk och naturlig läppform.

XO-Lips

Detta är en kombination i 3 steg där vi arbetar med olika fillers i varierande djup. Målet är naturligt formade läppar som uttrycker sensuella former.

Lip-flip

Med en låg dos av läkemedel kan delar av läppen öka sin synlighet och se större ut, utan att fillers behövs.

Så går en behandling med fillers till

1. Boka tid för en konsultation eller behandling.

Från och med 1 juli 2021 är det obligatoriskt enligt lag med en betänketid på två dagar efter att du erhållit all relevant information om din kommande behandling av din behandlare. 

Detta gäller inte om du tidigare gjort en fillerbehandling av samma typ hos Forma Vita under de senaste sex månaderna, då kan du direkt boka din behandling. Men om du är ny kund eller om det har gått mer än sex månader sedan din senaste fillerbehandling hos oss så måste du först boka en konsultation.

2. Under den fysiska konsultationen på plats hos oss gör vi en komplett analys över dina förutsättningar och önskemål. Utifrån den skräddarsyr vi en personlig behandlingsplan för dig. 

3. Behandlingen utförs av någon av våra noggranna, erfarna och legitimerade medarbetare.

4.  Under uppföljningen ser vi till att allt känns bra för dig och att du är nöjd med resultatet. 

BOKA EN TID FÖR KONSULTATION ELLER BEHANDLING

Du kan inte ha munsår, finnar eller herpes på injektionsområdet.

Du får inte ha en pågående infektion, feber eller sjukdomskänsla i kroppen under behandlingen.

Smärtstillande läkemedel som till exempel Ipren, Voltaren (Diklofenak) och Naproxen har en viss blodförtunnande effekt. Dessa läkemedel ökar risken för blåmärken under behandlingen och vi rekommenderar att du inte tar dem 2 veckor före din behandling och inte heller inom 48 timmar efter behandlingen.

Omega 3 ökar risken för blåmärken. Därför rekommenderar vi att du slutar äta Omega-3 2 veckor före din behandling och även 48 timmar efter behandlingen.

Alkohol har en blodtunnande effekt. Därför rekommenderar vi att du undviker det 48 timmar efter behandlingen. Undvik även blodförtunnande läkemedel som till exempel Waran.

Undvik rökning före och efter din behandling. Det försämrar nämligen hudens spänst och kollagenproduktion samt läkningsprocessen.

 

Vi utför inte fillers på din som är gravid eller ammar. Det inga studier som visar hur läkemedlen påverkar människofoster eller om de passerar över i bröstmjölken och hur det i sådant fall skulle kunna påverka bebisar.

Sådan forskning lär inte bli aktuell för av etiska skäl ges inte liknande studier klartecken. Det vore oetiskt av oss att ge gravida och ammande fillersbehandling för att se vad som händer.

Du kan göra en fillers-behandling tidigast två veckor efter en graviditet.

Vi utför inte heller fillers på dig som har en blodsjukdom.

Om du tidigare har fyllt läpparna med olika fillerprodukter kan i värsta fall en del förflyttats (migrerat). Då behöver vi ta bort det för att uppnå bästa möjliga resultat.

Avstår från fillerbehandling en vecka innan och en vecka efter din covid-19-vaccination (gäller ej botulinumtoxin). Ett fåtal personer som har behandlats med filler innan vaccinationen har fått en måttlig svullnad. Svullnaden har försvunnit spontant.

Du är alltid varmt välkommen att kontakta oss om du undrar om vi kan göra behandlingen på dig eller om du vill ha hjälp att planera din kommande behandling, till exempel efter avslutad graviditet eller amning.

Tänk på följande efter din läppbehandling med fillers:

För att undvika komplikationer och för bästa resultat så råder vi dig att läsa igenom våra rekommendationer och följa dem:

Vid varje insticksställe finns det risk för en blödning, vilket kan resultera i ett blåmärke eller svullnad. Vid större blåmärken kan du köpa Hirudoid-kräm på apoteket som kan påskynda missfärgningens läkningsprocess.

Avstå från bastubad, bassängbad och liknande i 48 timmar.

Avstå från träning i 48 timmar. Promenader och lättare motion är okej.

Massera inte det behandlade området under de kommande 48 timmarna. Massage kan innebära att läkemedlet sprider sig till oönskade områden.

Försök att inte sova med tryck på ansiktet under den första natten efter behandlingen.

Undvik smink de kommande sex timmarna efter behandlingen.

Vad gäller alkohol kan vissa typer av kraftiga rödviner ge en kraftig histaminfrisättning och därmed öka risken för svullnad.

För att undvika komplikationer och för bästa resultat så råder vi dig att läsa igenom våra rekommendationer och följa dem:

Vid varje insticksställe finns det risk för en blödning, vilket kan resultera i ett blåmärke eller svullnad. Vid större blåmärken kan du köpa Hirudoid-kräm på apoteket som kan påskynda missfärgningens läkningsprocess.

Avstå från bastubad, bassängbad och liknande i 48 timmar.

Avstå från träning i 48 timmar. Promenader och lättare motion är okej.

Massera inte det behandlade området under de kommande 48 timmarna. Massage kan innebära att läkemedlet sprider sig till oönskade områden.

Försök att inte sova med tryck på ansiktet under den första natten efter behandlingen.

Undvik smink de kommande sex timmarna efter behandlingen.

Vad gäller alkohol kan vissa typer av kraftiga rödviner ge en kraftig histaminfrisättning och därmed öka risken för svullnad.

Intag av rå fisk, rått kött och starka kryddor kan också ge problem med histaminfrisättning och öka risken för svullnad.

Om du har någon allergi är det viktigt att du använder din medicin som vanligt.

Har ditt behandlade område med fillers inte fått den effekt du önskat? Då rekommenderar vi ett återbesök på 15 minuter efter 4–6 veckor. Under återbesöket tittar du och behandlaren tillsammans på resultatet för att säkerställa att allt ser bra ut.

En fillersbehandling tar längre tid att utvärdera, jämfört med exempelvis en botulinumtoxin-behandling, eftersom fillersprodukten först behöver tid för att svullna av och bli sammansätt med vävnaden i övrigt. Den processen kallas för vävnadsintegration.

Vi brukar rekommendera att du återkommer inom 4–6 veckor för att antingen fortsätta din behandling eller utvärdera och ta efterbilder.

Om du vill göra ytterligare en fillersbehandling kan du läsa mer om priserna i prislistan.

Om du upplever stark smärta, blåmarmorerad hud och kallare temperatur än normalt ska du kontakta oss direkt via sms på 0704-96 29 32. Beskriv dina symptom och skicka med bilder så återkommer vi snarast.

  • • Resultat och hållbarhet är individuellt och varierar. Läppar kan behöva fyllas på inom cirka 2 månader efter den första injektionen för att uppnå önskad volym.
  • • En synbar svullnad efter en fillers-behandling kan vara i 1–7 dagar och det är oftast som värst dagen efter behandling. Det är även normalt att svullnad och ömhet vid behandlingsområdet kan hålla i sig 7–10 dagar.
  • • Det är normalt att det behandlade området känns ojämnt den första veckan. Detta kan bero på svullnad eller blåmärken som lägger sig sen.
  • • Om du skulle få en plötslig svullnad, rodnad och smärta i området som injicerats inom några dagar efter behandlingen ska du kontakta oss direkt på vårt akutnummer 0704-96 29 32.

Vanliga frågor och svar om fillers för läpparna

Både ja och nej. Det beror på. Vi bedövar dina läppar med lokalbedövningskrämen Tapin. Bedövningen minskar smärtan men du kan fortfarande känna vissa stick. Känslan varierar beroende på hur smärtkänslig du är och hormonella svängningar kan påverka upplevelsen av smärta.

Strax innan och under menstruationens första dagar upplevs ofta smärtan som värre än annars. Om du är extra smärtkänslig kan vi låta bedövningskrämen sitta längre eller använda oss av blockader. Blockader ges med injektion.

Ja, det kan vi. Om du oroar dig för att just dina läppar inte skulle gå att behandla kan du vara lugn; vi på Forma Vita behandlar alla typer av läppformer utifrån skräddarsydda behandlingsplaner.

Det finns få läppar som ser exakt likadana ut och vi har behandlat de flesta läppformerna för att nå ett naturligt resultat.  

Här är några exempel där vi gärna hjälper dig:

  1. 1. Min överläpp är mycket större än min underläpp. Kan ni på Forma Vita fylla min underläpp för att skapa mer symmetriska läppar?

  2. 2. Mina läppar är väldigt tunna. Jag vill fylla dem en aning och förstärka formen. Men jag vill inte att resultatet ska synas för mycket.

  3. 3. Min överläpp är väldigt platt. Kan ni hjälpa mig så den inte blir mycket större utan får samma passform och storlek som underläppen?

Det här är bara några exempel där vi kan hjälpa dig. Under konsultationen gör vi en skräddarsydd behandlingsplan för just dina läppar.

En av våra erfarna behandlare gör en läppförstoring på cirka 5–10 minuter. Besöket inleds med en skräddarsydd utförlig konsultation. Totalt tar hela besöket, inklusive behandlingen, cirka 30–45 minuter.

Du kommer se resultatet omedelbart efter behandlingen. Eventuell svullnad som uppstår kan finnas kvar i upp till 2 veckor men försvinner så småningom. 

Det beror på dina läppars form och dina önskemål. Vilken mängd fillers som just du ska ha i dina läppar kommer vi fram till under din konsultation. 

Läpparna absorberar fillers snabbare än andra delar av ansiktet. Därför behövs oftast fler än en behandling för att nå det önskade resultatet.

Många gånger behövs en påfyllning inom 1 till 2 månader efter den första behandlingen för att nå ett naturligt resultat.

Inom några veckor efter den första behandlingen kan en del uppleva att läpparna har återgått till utgångsläget. Men efter påfyllning som lett till önskat resultat räcker det oftast med underhållsbehandlingar 1 till 2 gånger om året.

Vi på Forma Vita skapar alltid en individuell behandlingsplan för dig och dina läppar.

Vi använder säkra och FDA-godkända fillermärken men det finns små risker och komplikationer med en fillerbehandling så som:

• Infektion där nålen har gått in i huden.

• Asymmetri och ojämnheter.

• Blödningar, blåmärken och/eller svullnad kan uppstå kort efter behandlingen och vara kvar i upp till en vecka.

• Röd och irriterad hud. Huden på det behandlade området kan bli irriterad, klia samt utveckla utslag och överkänslighet. Dessa biverkningar är ovanliga och oftast snabbt övergående.

• Nekros, vilket innebär att ett blodkärl blockeras som kan leda till att läppvävnaden ruttnar och dö. Detta är ovanligt men våra behandlare är väl utbildade inom människans anatomi och vet vad som ska göras om en sådan situation skulle uppstå. Vi har Hyalase på plats i våra kliniker och det bryter ner Hyaluronsyra-baserade fillers på 24 timmar.

• Om du hamnar hos en oseriös behandlare kan det bli så allvarligt att behandlaren blockerar facialisartären med filler, vilket kan resultera i permanent blindhet. Välj därför din klinik och behandlare med omsorg. 

En icke-permanent filler går alltid att ta bort. Hyaluronsyra-baserade fillers går att bryta ned genom att injicera ett medel som heter Hyalase. Efter en behandling med Hyalase bryts fillern ned på 24 timmar och utseendet återställs omedelbart.

Vi arbetar mest med märket Juvederm som är välkänt och används av många erkända kliniker. I vissa fall använder vi även andra fillers i mindre storlek. Fråga gärna om du vill veta mer.

Vill du göra en naturlig läppförstoring med fillers?

Välkommen till oss på Forma Vita! Vi finns i Stockholm, Gävle och Falun.

Scroll To Top
We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.