Sign in

close
Create an Account

Shopping cart

close

En ny hybridfiller för en förbättrad hudkvalité

Under en enda injektion kan vi erbjuda dubbel effekt -Direkt utfyllnad och långvarig kollagenstimulering. Den bästa kombinationen för mogen hud som blivit lite tunnare och behöver spänst. 

Vad är harmonyca och hur fungerar det?

Den direkta effekten av HarmonyCa kommer av den mjuka hyaluronsyrefillern som finns i produkten. Den sekundära effekten skapar hydroxiapatiten en “byggställning” som bidrar till att huden skapar nytt stödjematerial som elastin och kollagen. Dessa två ingredienser är något som den åldrande huden förlorar successivt. 

HArmonyCa -världens första hybridfiller

De största fördelarna med Harmonyca

HarmonyCa® är det enda hybridfiltret med dubbel effekt i sitt slag som ger omedelbar volym och lyfter huden gradvis och kontinuerligt i injektionsområdena. 

När HArmonyCa® bryts ner med tiden bildas ett tätt nätverk av kollagenfibrer tack vare den andra komponenten, kalciumhydroxiapatit. Det bildade kollagenet och elastinet ersätter korrigeringen som tillhandahålls av hyaluronsyra, utjämnar linjer och främjar förnyelse av hudens struktur. 

HarmonyCa® ger stark volym och lyfteffekt HarmonyCa® är känsligt för hyaluronidas

HarmonyCa® har mindre biverkningar som brännande känsla, svullnad och smärta än andra biostimulerande produkter

HarmonyCa® stimulerar bildningen av naturligt kollagen 

HarmonyCa® innehåller hyaluronsyra av icke-animaliskt ursprung 

HarmonyCa® är biokompatibelt och biologiskt nedbrytbart

 I en enda injektion erbjuder HarmonyCa potentialen för en omedelbar lyfteffekt från HA och ihållande kollagenstimulering från CaHA5††, och kan vara lämplig för personer som uppvisar ålderstecken med en sämre hudkvalité

Hur länge håller behandlingen

Hyaluronsyrefiller ger ett tillfälligt resultat. Med tiden bryter kroppen naturligt ner filtret, vilket resulterar i att det behandlade området återgår till sitt tidigare tillstånd. Varaktigheten av resultatet kan variera avsevärt, beroende på de individuella egenskaperna hos varje patient. HArmonyCa®, till skillnad från alla andra filler fungerar i två faser – fyller omedelbart ut behandlingsområdet och ökar kollagenproduktionen över tiden. Därför håller resultaten av behandlingarna upp till 19 mån.

När är harmonyca en bra behandling?

När du upplever att huden blivit slapp

När du ser smårynkor eller fina linjer

När mesoterapi inte ger önskad effekt

När det primära önskemålet är huduppstramning

När du önskar ett naturligt resultat 

Kontraindikationer för HarmonyCa

HArmonyCa® är kontraindicerat för patienter med allvarliga allergier som manifesterats av en anamnes på anafylaxi eller en historia eller närvaro av flera allvarliga allergier. HArmonyCa® ska inte användas till patienter med känd överkänslighet mot någon av komponenterna. HArmonyCa® är inte avsedd för användning hos patienter med känd överkänslighet mot lidokain eller anestetika av amidtyp. HArmonyCa® är kontraindicerat för patienter med blödningsrubbningar.

Exempel på behandling med HarmonyCa

The Facial Shapes in Planning the Treatment with Injectable Fillers

Hur går en behandling med Harmonyca till?

Liksom alla andra estetiska ingrepp på Forma Vita, börjar HArmonyCa®-injektioner med en estetisk konsultation för att informera och beskriva behandlingen och berätta om alternativa behandlingar. Under konsultationen bestämmer du och din behandlare om detta är rätt ingrepp för dig och om dina förväntningar är i relation till resultatet som kan uppnås med HarmonyCa.  Efter konsultationen måste minst 2 dagar passera innan en behandling kan bli aktuell (enl den nya lagen om estetiska ingrepp).

På behandlingsdagen undertecknar du ett informerat samtycke. Därefter förbereds huden för injektionen – rengöring och desinficering av området som ska behandlas. Bedövning av området som ska behandlas med en bedövningskräm som innehåller lidokain. Detta följs av den faktiska injektionen av HArmonyCa®.  Resultaten av HArmonyCa®-behandlingar börjar synas efter den första behandlingen. Efter avslutad behandling fortsätter hudens förnyelseeffekt.

Inom de första 24 timmarna efter HArmonyCa®-injektion: De behandlade områdena bör inte tvättas för att undvika kontaminering; Träna inte och undvik fysisk ansträngning; Undvik alltför varma miljöer (solarium, turkiskt bad, bastu, etc.). Undvik alkoholkonsumtion och rökning; Utsätt dig inte för direkt solljus; Drick mycket vatten. Det injicerade materialet kan kännas under lång tid efter ingreppet.

Vanliga biverkningar inkluderar erytem, ​​ödem, smärta, ömhet och klåda. Reaktioner på behandlingsstället försvinner vanligtvis inom 24-48 timmar och svullnad inom en vecka

BOKA DIN KONSULTATION

Två veckor innan behandlingen bör du undvika blodförtunnande läkemedel, Ipren, Treo, Naproxen, Omega3, Ingefära och naturläkemedel.

Dagarna innan behandlingen bör du helst undvika alkohol eftersom det gör att du lättare får blåmärken.

Tandläkar- och tandhygienistbehandlingar bör undvikas både veckan före och 4 veckor efter behandling. Det kan nämligen göra att bakterier frisätts och lägger sig runt produkter och bildar en så kallad biofilm.

Undvik att sova på magen för att minska svullnad. Det är inte farligt, men onödigt.

Om du har gjort en större behandling med mer än 4 ml rekommenderar vi att du sover lite högre med ansiktet än vanligt den första natten.

Bubblor och ojämnheter är vanligt förekommande. Dessutom upplever en del asymmetri.

Missfärgningar och mer tydliga blåmärken dyker ofta upp efter några dagar. Detta är helt ofarligt och försvinner av sig självt.

De produkter som vi använder har olika egenskaper som gör att de integreras (byggs in) olika snabbt. Ofta är allt jämnt och helt inbyggt redan efter 3–4 veckor, men ibland tar det upp till 6 veckor. Därför är det viktigt att känna till detta och ha tålamod.

1–2 dagar efter behandlingen är eventuella svullnader och asymmetrier men uttalade. Redan efter dag 4 är de flesta nöjda och tänker inte på behandlingen.

Vi bokar alltid in ett återbesök efter 4–6 veckor efter en behandling. Det är för att både vi och du ska kunna se och utvärdera resultatet genom före- och efterbilder. Du får också ge feedback på resultatet då. Undvik att besöka tandläkare och tandhygienist fram till återbesöket.

Vill du göra en behandling med Harmonyca?

Boka in din konsultation hos oss antingen i Stockholm, Gävle eller Falun.

Forma Vita

Ansiktslyft med filler utan kirurgi – MD Codes

Vi har över 10 års erfarenhet inom injektionsteknik och flera års erfarenhet av systematiken med MD Codes-behandlingar. Vår läkare Dr. Carl Westerby är en del av den Nordiska fakulteten inom Allergan Medical Institute där MD Codes-behandlingar har utvecklats av Dr.

forma vita

forma vita

Scroll To Top
We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.