Sign in

close
Create an Account

Shopping cart

close

Se piggare ut med en tear trough-behandling

Har du mörka skuggor, ringar eller håligheter under ögonen som gör att du ser lite trött ut? En korrekt utförd tear trough-behandling med fillers minskar de problematiska områdena under ögonen och resultatet blir att du ser piggare ut.

VAd beror mörka ringar under ögonen på?

De allra flesta av oss drabbas förr eller senare av mörka skuggor, ringar eller håligheter under ögonen. I kombination med en tunnare hud och fettförlust uppstår en fördjupning under ögonen som. Den mörkare färgen kan ibland komma av skugga, och/eller pigment. Den vanligaste orsaken är dock att  den tunnare hudkvaliteten är mer genomskinlig och ljuset reflekterar den blålila ögonmuskeln. Det kan såklart även vara en kombination av alla orsaker ovan. 

Många upplever att det mörka intrycket gör de ser tröttare än vad de känner sig. Varken mer sömn eller smink löser problemet. Pigga ögon lyfter hela ansiktet och ger en känsla av välmående.

Kan mörka ringarna under ögonen verkligen trollas bort?

Du kanske har frågat dig själv hur du ska få dina djupa, mörka ringar under ögonen att försvinna? Du kanske har använt krämer och smink under lång tid, utan att hitta något som fungerar. 

I många fall går det att trolla bort mörka ringar och skuggor under ögonen med fillers. Men ibland är det inte så enkelt.

Vi behöver se över helheten och förstå vad som skapar just din hålögdhet. Utifrån det tar vi fram en kombination av behandlingar.

Väldigt ofta behöver vi arbeta med en hudförbättring och utfyllnad med fillers för att uppnå den bästa effekt.

Då kan behandlingen bestå av CIT (Collagen inductive Therapy) som även kallas mikroneedling.  TCA-peeling i Eller annan peeling kan vara utmärkt att kombinera med.

Filler har i detta område använts länge och ofta i överflöd med följden att det ser svullet och påsigt ut. Även gammal filler kan migrera och skapa s.k. tyndaleffekt (en blåaktig färgåtergivning). Filler behandling utförs genom en indirekt lagd filler för att i största möjliga mån undvika för stora mängder i tear trought området. 

Hur just din tear trough-behandling bör utformas går vi igenom under din konsultation. 

Vi erbjuder även andra behandlingar för hudförbättring som IPL, radiofrekvens och laser. Vår senaste tjänst CO2-Soft eye är mycket populär då den ger hudkvalitetsförbättring utan allt för lång återhämtning. 

• Fillers (Teosyal Redensity 2 eller Juvederm Volbella)

• TCA-peeling (kemisk peeling)

• PDO-trådar

• Mikroneedling

• Radiofrekvens med Venus Concept

• CO2-Soft Eye

 

Vi gör också fillers på andra ställen i ansiktet. Läs gärna mer om naturlig läppförstoring, ansiktslyft och ögonbrynslyft.

Så här går tear trough till:

  1. 1. Boka in din konsultation hos oss i Stockholm på klinikerna på Södermalm eller i Hammarby Sjöstad.

  2. 2. Under konsultationen går vi igenom vilket upplägg som passar din kropp, fyller i ett individuellt behandlingsprotokoll och berättar vilka resultat du kan förvänta dig. Konsultationen är skräddarsydd utifrån dina förutsättningar, behov och önskemål.

  3. 3. Du bokar en tid för behandlingen.

  4. 4. Behandlingen utförs och tar ungefär 45 minuter.

  5. 5. Du kan se resultat redan efter tre till fyra veckor men det slutgiltiga resultatet utvärderas efter tre månader.

Boka din konsultation

Många upplever behandlingen som lite obehaglig men inte smärtsam. Det är bra om du är utvilad och har ätit frukost eller lunch innan behandlingen.

Precis efter behandlingen kan en liten svullnad synas men svullnaden är oftast värre dagen efter behandlingen.

Området som har behandlats brukar ha lagt sig ordentligt under den tredje dagen, men det tar 3–4 dagar innan produkten har satt sig helt.

Tänk på följande efter din behandling:

De behandlade områdena kommer svälla lite extra under de första timmarna efter behandlingen. Men eftersom vi använder en trubbig nål minskar vi risken för att blåmärken ska uppstå.

“Refinement” (förfining på svenska), handlar om att göra de sista a

Behandlingen reducerar mörka ringar och skuggor upp till 90 %, så det är en effektiv behandling. 

Vi kan även arbeta med MD Codes foundation i kinder och strax nedanför. På så vis förbättras de inre delarna indirekt genom att de sträcker ut och upp huden. Dessutom ger detta lite stöd åt den fettkudde som ligger och vilar vid det undre ögonlocket.

Vi använder en tunn trubbig nål som eliminerar risken för nervskador och blåmärken efter behandlingen. Ibland använder vi även en tunn kort vass nål.

. Vi går igenom punkter och små detaljer som förfinar och förändrar ljusets brytning, tar bort små rynkor eller formar ett par snygga läppar.

Vanliga frågor och svar om tear trough-behandling mot hålögdhet

Priset för att göra tear trough-fillers varierar och startar från 3 990 kr. Konsultationen kostar 1 500 kr och beloppet dras av från behandlingspriset om du gör behandlingen inom tre månader efter konsultationen.

Behandlingen tar totalt cirka 45 minuter. Själva injektionerna tar ungefär 15 minuter.

Innan behandlingen ska utföras använder vi salva för att göra en lokalbedövning. När bedövningen har verkat behandlar vi ett område i taget och i den takt som känns bra för dig.  

Vi gör ett stickhål med en vass nål på kinden för att skapa en ingångsport för den trubbiga nålen. Sen för vi in den trubbiga nålen genom hålet och upp mot tear trough-området som ska behandlas.

Vid enstaka fall injicerar vi tunn fillers och späder den på ett innovativt sätt med natriumklorid

Vi använder lokalbedövning innan tear trough-behandlingen. Därför är behandlingen smärtfri men vissa tycker att den är lite obehaglig. Men du behöver inte oroa dig för att behandlingen gör ont.

Direkt efter behandlingen kan du se ett visst resultat, men du kommer också vara lite svullen och en viss rodnad kan förekomma. Du ser slutresultatet efter ungefär 2 veckor.

Den håller i ungefär 24–36 månader. Ofta görs ett återbesök efter 12–24 månader efter den första behandlingen. För att behålla resultatet brukar en behandling behöva göras någon gång vartannat år.

Om du har mörka ringar eller skuggor under ögonen och vill se piggare ut kan tear trough passa dig. Boka en konsultation så hjälper vi dig.

Det kan kännas obehagligt att behandla ett område som ligger alldeles intill ögat. Därför använder vi en trubbig nål och en säker metod som du kan känna dig trygg med.

Blåmärken och rodnad kan uppstå efter behandlingen, men någon annan påverkan på ögonen är extremt ovanliga.

De risker som finns med fillers är oftast kopplade till cirkulationen. De mest riskfyllda områdena är runt nästa och panna och dessa områden kräver en mycket erfaren behandlare.  

Är du intresserad av en tear trough-behandling?

Boka in dig på en konsultation hos oss i Stockholm, Gävle och Falun.

Låter det intressant?

Boka en tid redan idag!

Forma Vita

Hålögdhet / Tear trough – Vissa personer har en fördjupning under ögat som ger mörka skuggor, vilket i sin tur gör att man ser trött och sliten ut. Ibland kan fördjupningen under ögonen få en att se tröttare ut än vad man känner sig. Oavsett hur mycket man sover så försvinner inte “trötthets-looken”. Här kan en “tear trough”-behandling med fillers hjälpa dig till ett utseende som stämmer överens med hur du känner dig. .

forma vita

forma vita

Scroll To Top
We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.