Trådlyft – ansiktslyft utan kirurgi

Vi har över 10 års erfarenhet av trådlyft. Våra utförare av trådar har gått i avancerade trådlyftsutbildningar internationellt och hos Forma Vitas Akademi.

Vad är trådlyft?

Önskar du huduppstramning, ansiktslyft, förbättrad hudton? Då kan trådar vara ett alternativ för dig. Det finns otaligt antal varianter av trådar. Vi kan börja med att dela in trådar i de som är tunna respektive tjocka. De tunnare trådarna används i första hand som hudförbättrande och kollagenstimulerande. Det kan röra sig om en allmän hudspänst i ansiktet eller hals som ska prioriteras med dessa trådar. Numera finns det även extra skonsamma trådar som kan användas under ögonen där huden är extra tunn och åldrandet tidigt ger avtryck. Där vi har behov av extra stöd, lyft och drag är den tråden som kallas pull-cog med olika prefix som t.ex R-Cog, L-Cog m.m. som används. Dessa prefix står för de olika spetsarna på nålen. Vi vill ofta använda trubbiga spetsar som inte skär genom huden utan glider igenom utan att skada vävnaden. Själva ursprunget till att trådar blev så populärt är användandet inom den reguljära kirurgin och plastikkirurgi. Här har trådar används mycket länge och i vävnader som behöver styrka och långvarig stabilitet ska trådarna långsamt lösas upp. Märken på trådarna är av sekundär betydelse då ursprunget nästan alltid är de samma. Trådarna får sina namn och boxar av distributörer som väljer olika fantasifulla namn. Exempel på namn är V-soft Lift, Dr Perfect V-lift eller Silhouette Soft. Vi har använt trådar under lång tid och sett stora variationer på styrka och hållbarhet. När trådarna långsamt byggs in och sedan långsamt försvinner, skapas en kraftfull stimulering i huden som startar en kollagenfabrik att bygga nytt kollagen och elastin och som på så vis åstadkommer en huduppstramning och lyft. Vissa av trådarna har koner eller hullingar som ger ytterligare lyft i områden där detta behövs. Man skulle kunna säga att behandlingen ger permanenta hudförbättringar, men då vi åldras försvinner även dessa med tiden. Därför brukar vi beskriva att hållbarheten i genomsnitt är 12–24 månader eller längre, beroende på trådval, antal trådar, ålder, livsstil och hudtyp. Rökning och överdriven solning försämrar hudkvaliteten och därmed hållbarheten. Man kan göra pann-och ögonbrynslyft, ansiktslyft, haklyft, halslyft och bröstlyft samt behandla s.k. gäddhäng på överarmar m.m.

Hur går det till?

Kort sammanfattat:

 1. Konsultation där materialval och tillvägagångssätt erbjuds med pris.
 2. Tid för trådar bokas.
 3. Dagen för trådar får du bedövning över området med “tandläkarbedövning”. Denna är en aningen obehaglig då även dina ansiktsmuskler bedövas under behandlingen. Dessa återfår sin funktion strax efter behandlingen är klar.
 4. När bedövningen är klar sätts trådarna in utan att du upplever annat än lite obehag men oftast nästan helt smärtfritt.
 5. Trådarna justeras manuellt och sträcks lagom mycket. Vid sträckning dras huden ihop och du kan se ganska onaturlig hud då allt är ganska svullet.
 6. Räkna med 2-3 dagar av svullnad och obehag. Ta gärna Alvedon, Ipren elller liknande för eventuella obehag.
 7. Efter 3-4 veckor är trådarna helt inläkta och följer mimiken naturligt. Under den tiden kan man eventuellt skönja drag i huden där tråden sitter.
 8. Återbesök efter ca 4 mån. Kontroll av resultat.

När ser man resultat?

En del av resultatet ser du direkt efter behandlingen, sedan tar det ca 3-4 månader innan du ser slutresultatet.

Hur länge håller ett trådlyft?

Allt beror på vilka trådar du använder, vissa håller i 6-8 månader medan andra håller i 24 månader. Sedan är det väldigt individuellt hur kroppen hanterar nedbrytningen av de olika trådarna.

Gör behandlingen ont?

Vissa trådar känns mindre än andra, vi använder lokalbedövning för att minska smärtan då vi sätter småtrådar för hudförbättring. Vi applicering av de grövre trådarna, s.k Pull-Cog används lokalbedövning med injektion.

Vad finns det för biverkningar?

Svullnad och blåmärken kan uppstå efter din behandling. Vid ingångshålet för tråden drar huden ihop sig något och ofta syns där en liten grop som sedan långsamt försvinner. Tiden efter en trådbehandling får man räkna med en period av 4-6 månader innan slutresultatet syns. Det är ingen “quick-fix” behandling och det ersätter inte kirurgi. För att minska risken att det ska bli några större biverkningar, så råder vi dig att följa våra råd från läkaren. Duhittar dem längre ner.

Är trådlyft något för mig?

Det finns en mängd olika behandlingar, därför måste vi titta på dig innan du kan behandla dig. D.v.s. du kan inte boka en tid för trådlyft utan att ha genomgått en konsultation hos en av våra behandlare. Boka en konsultation.

Hur mycket hud kan trådlyft strama åt?

Vid mycket överskottshud rekommenderar vi kirurgi då trådarna inte klarar av att ta bort överskottshud. Kommer du på en konsultation har du möjligheten att ställa alla frågor som du funderar över och då kan även våra behandlare avgöra om trådlyft är rätt behandling för dig.

Hur lång tid tar en trådlyftsbehandling?

Det tar ca 60 minuter för en trådlyftsbehandling.

Vilka behandlingar kan jag göra med trådlyft?

Ansikte
 1. Trådlyft för att strama upp hela ansiktet
 2. Trådlyft under ögonen
 3. Trådlyft för att höja ögonbryn
 4. Trådlyft på hakan
 5. Trådlyft på hamsterpåsar
 6. Trådlyft på hals
 7. Trådlyft på dekolletage
 8. Trådlyft på käklinje
Kropp
 1. Trådlyft på överarmar
 2. Trådlyft på mage
 3. Trådlyft på kärlekshandtag
 4. Trådlyft på in- och utsida lår
 5. Trådlyft på bakdel/rumpa
 6. Trådlyft på rygg

Vad ska man tänka på inför och efter ett trådlyft?

 1. Du måste avstå från ansträngande fysiska aktiviteter i tre veckor efter din behandling.
 2. Du bör vara försiktig med alltför stor mimik de första dagarna efter din behandling.
 3. Du kommer ha små tejpbitar vid ingångshålet för trådarna efter behandlingen som ska sitta kvar ca 24 timmar.
 4. Du får inte genomgå tandkirurgi eller tandundersökning samt undvika ansikts- och skönhetsbehandlingar de närmaste veckorna efter behandlingen.
 5. Du ska vara frisk innan din behandling.
 6. Du får inte ha några sår på de områden som ska behandlas.
 7. Du får inte äta blodförtunnande läkemedel två veckor innan behandling (ex. Ipren, Voltaren).
 8. Trådlyft utförs inte på gravida, ammande eller personer <18 år.

Vad ska man tänka på efter ett trådlyft?

 1. Avstå ansträngande fysisk aktivitet under tre veckor.
 2. Försök sova på rygg första dagarna.
 3. Tvätta håret noga men försiktigt vid insticksstället samt var varsam vid tvätt av ansikte.
 4. Var försiktig med stora mimiska rörelser samt när du äter eller dricker de första dagarna. Låt tejpen sitta minst 24 tim.
 5. Vid smärta ska du kontakta behandlaren som kan förskriva smärtstillande medicin, alternativt om du inte är allergisk eller har njursjukdom börjar du med Alvedon och Ipren (1 g Alvedon + 400 mg Ipren 3 gånger per dag).
 6. Du får inte genomgå tandkirurgi eller tandundersökning samt undvika ansikts- och skönhetsbehandlingar de närmaste 4 veckorna efter behandlingen.
 7. Du måste ha tålamod och förståelse för processen med trådbehandling. Det är ingen “quick-fix” men håller o andra sidan längre än t. ex filler.

Intresserad av trådlyft?

Boka din konsultation, redan idag!

Forma Vita – medicinsk estetisk klinik behandlingar av högsta kvalitet.

Vi är en medicinsk estetisk klinik som utför behandlingar av högsta kvalitet. estetisk klinik Här strävar vi endast efter naturliga resultat som utstrålar harmoni.

estetisk klinik

Forma Vita - medicinsk estetisk klinik behandlingar av högsta kvalitet.

Forma Vita – medicinsk estetisk klinik behandlingar av högsta kvalitet.

estetisk klinik