MD Codes - ansiktslyft utan kirurgi

Vi har över 10 års erfarenhet av inom injektionsteknik och 5 års erfarenhet av MD Codes behandlingar, våra läkare Dr. Carl Westerby är en internationell utbildningsledare i MD Codes behandlingar på AMI. Våra behandlare har deltagit i utbildningar internationellt såväl som på Forma Vita Akademi som leds av Dr. Carl Westerby och kurser från Allergan Medical Institute (AMI).

Vad är MD Codes?

MD Codes är ett innovativt koncept som har förändrat hur filler & botox används i den estetiska medicinska världen. De skapades av Dr. Mauricio De Maio som är en plastikkirurg, världsberömd injektor och internationell talare. Konceptet ger dig som kund en mer naturlig helhetssyn på en injektionsbehandling. Tillhandahåller en serie strategiska och formulerade injektionspunkter, som hjälper oss att leverera naturliga och subtila resultat. När vi pratar om MD Codes så pratar vi om våra känslomässiga attribut, det är en uppsättning av åtta känslor som återspelar vad de flesta av oss känner när vi åldras. 

De åtta attributen är uppdelade i två grupper de negativa attribut och de positiva attribut. För att förstå mer vad MD Codes är så ska du följande; Välj ut tre av åtta känslomässiga attribut på det som bäst beskriver dig bäst i ditt nuvarande tillstånd och ditt mål med en injektionsbehandling.

De negativa attributen är:
 • Mindre arg
 • Mindre hängning
 • Mindre trött
 • Mindre ledsen

 

De positiva attributen är:
 • Yngre
 • Mer attraktiv
 • Mer smal i ansiktet
 • Mer feminin/maskulin

 

Exempel har du identifierat att du vill se mindre trötta, mindre slapp, mer attraktiva och yngre ut, så är det betydligt lättare för oss att förstå dina mål och vad du vill uppnå med din behandling. Därefter skräddarsyr vi behandlingsplan utöver dina önskemål.

Dessa åtta känslomässiga attribut är i huvudsak ett nytt verktyg som hjälper dig som kund att få en helhetsbild och en fördel till din behandlare att enklare förstå dina mål med en estetisk behandling. Det som är viktigt att veta är att denna typ av behandling kräver oftast 1-3 besök för att komma till slutresultatet.

Hur går en MD Codes behandling till?

Första gången ni kommer till FORMA VITA på en MD Codes-konsultation fotograferar vi ditt ansikte sedan diskuterar vi om dina önskemål och därefter skapar vi en längre behandlingsplan utöver dina förutsättningar. Det som avgör behandlingens omfång är i första hand dina önskemål om vilka förbättringar som du önskar. Du kommer få frågan om emotionella attribut och välja ut de som passar dig. Tillsammans med din MD Codes-behandlare prioriterar ni ut de viktigaste att börja med. Observera att alla behöver inte följa dessa tre steg.

Steg 1 - MD Codes foundation

Foundation eller grunden är den behandling som inleder en MD Codes behandling. Här sätts de största strukturella punkterna som påverkar hela ansiktets grundstruktur. Kostnad uppskattas till mellan 10.000 -16.000 kr. Negativa attribut förbättras och resultatet kan vara mindre hängig, mindre ledsen, mindre arg, mindre trött. Positiva attribut kan vara att se smalare ut, mer feminin, mer attraktiv eller att se yngre ut.

Steg 2 - MD Codes contouring

Contouring eller ansiktskonturering är den behandling som tillsammans med grunden ger hela ansiktet både grund och vackra konturer. Det kan röra sig om hålighet vid tinningar, kindben, käklinje eller haka. Ofta görs konturering delvis tillsammans med grundbehandling. Ibland sker dock behandlingarna separat. Kostnad uppskattas till mellan 10.000 -16.000 kr. Negativa attribut förbättras och resultatet kan vara mindre hängig, mindre ledsen, mindre arg, mindre trött. Positiva attribut kan vara att se smalare ut, mer feminin, mer attraktiv eller att se yngre ut.

Steg 3 - MD Codes refinement

Refinement eller på svenska förfining kan sammanfattas som att slutföra bygget. Vi går igenom punkter och små detaljer som förfinar och förändrar ljusets brytning, tar bort smårynkor eller bara gör ett par snygga läppar. Kostnaden är omöjlig att uppskatta så varje individ önskar och behöver helt olika behandlingar. Samma paketpris som övriga MD Codes behandlingar tillämpas om grund och kontur har genomförts.

Tidigare injicerades filler generellt utefter vad injiceraren tycke var passande. Med MD Codes kan vi identifiera exakta platser i ansiktet där fyllnaden ska gå, det säkerställer att kunden alltid kommer att få ett naturligt lyft.

 • Mer naturligt utseende och effektiva resultat
 • Det möjliggör en säkrare, överlägsen och mer konsekvent behandling
 • Tar en mer helhetssyn på en behandling
 • Optimal och resultatet varar längre

MD Codes kombinerar fördelarna med Allergans-produktsortiment. MD codes hjälper patienter att se en helhet på sin skönhet och känna sig naturligt vacker genom att kombinera de otroliga fördelarna med Allergans-produktsortiment, som inkluderar:

 • Filler
  Juvedermsfiller fungerar för att omedelbart återställa volym till åldrande hud, förbättra ansiktskonturer och eliminera försiktigt oönskade rynkor och ansiktslinjer.
 • Botox
  Genom att slappna av muskler som skapar rynkor och linjer är botox ett utmärkt sätt att eliminera alla tecken på åldrande.
 • Belkya
  Som komplement till MD Codes används även Belkyra för att skulptera en dubbelhaka , så att patienter kan njuta av ett förbättrat och mer estetiskt tilltalande utseende.

Med hjälp av MD Codes kan din injektionsspecialist adressera många ansiktsområden
för att uppnå enastående resultat med naturligt utseende, som:

 • Panna och tinningen
  Här kan du uppnå en slätare panna men fortfarande behålla mimiken det gör du med hjälp av specifika MD Codes i pannan. Är rynkorna allt för besvärande kan vi komplettera med MD Codes för botox. Runt området har vi tinningen och där kan vi med hjälp av filler fylla upp gropen som kan uppstå med åldrandet.
 • Ögon och ögonbryn
  Runt ögonen kan du åtgärda bl.a. tårdike och få emotionella uttryck som t. ex trött, ledsen , arg att minska. Vill du få ett piggare utseende så kan du även lyfta ögonbrynen med hjälp av MD Codes för botox i eller med kombination av filler.
 • Kinder
  Volymförlust i kindbenet kan vi återställa eller markera kindbenet med hjälp av filler. Det kan få ansiktet mer feminint, smalare och för män mer maskulint och konturerat.
 • Nasolabialveck
  Med hjälp av filler fyller vi upp volymförlusten som skapar vecket mellan munnen och näsan.
 • Marionettlinjer/sura mungipor
  Är linjen som går från hörnet av mungipan ner till hakan. Med hjälp av filler lyfter vi linjen och skapar en gladare och piggare intryck.
 • Läppar
  Det finns en rad behandlingar som kan utföras på läppar. Vanligast är att behandla för att fylla ut läppen och skapa en läppförstoring, vi behandlar även dig som har förlorat volym i läppen eller som vill jämna ut en asymmetrisk läpp.
 • Haka och käklinje
  Att återskapa eller justera hakan med filler skapar oftast en stor förbättring i ansiktet, det hjälper även att lyfta fram underläppen. I samband med att behandla nedre delar av ansiktet vill många få en skarpare käklinje eller att förstärka käklinjen som dem redan har. På en kvinna är det även viktigt att balansera den triangelform som skapas med kindbenen. På en man handlar det om en mer fyrkantig framtoning.

En professionell planering med MD Codes innefattar en uppbromsning av åldrandet. Det är en förebyggande och naturlig återfyllning som underhåller och återskapar volym och muskelfunktion innan den lämnar spår att irreversibelt åldrande. Det är svårt att jämföra olika behandlingar som t. ex kirurgiskt ansiktslyft med MD Codes. Det man kan beskriva är att genom den förebyggande behandlingen med MD Codes beskriver många kirurger att de avvaktar minst 10-20 år till med att använda kniven eller kanske blir kirurgi aldrig aktuellt.

Före- & efterbilder

(Kommer snart)

Behandling Pris från: Beskrivning
MD Codes foundation 10.000-16.000 kr 3 - 6 ml filler
MD Codes contouring 10.000-16.000 kr 3 - 6 ml filler
MD Codes refinement 2 000 kr/ ml Priset gäller efter tredje ml, vid två
tillfällen inom 3 månader