Naturlig läppförstoring

Våra behandlare har utfört naturliga läppförstorningar i över 10 år, utöver det så har våra injektionsspecialister deltagit i internationella lip master-classes såväl som på FORMA VITA akademi och kurser från Allergan Medical Institute (AMI).

Varför behandlar vi läppar?

Läpparna är centrum för blicken, både för mannen och kvinnan. Formade, vackra och sensuella läppar är drömmen för många. Vi vill skapa naturliga och harmoniska resultat när vi behandlar läppar. Våra behandlingar kan med hjälp av filler återskapa fuktförlust, volymförlust och en minskad definition. När kunder komma till oss på konsultation så brukar dem vara oroliga över att det inte går att göra något åt deras läppar, vi på Forma Vita behandlar alla typer av läppformer. Så ingen behöver vara orolig över att det inte går.

Kan man behandla alla typer av läppar?

Läppar kan se väldigt olika ut, vi på Forma Vita har arbetat med en rad olika läppformer. Vi har tagit fram exempel på olika anledningar till varför kunden väljer att behandla sina läppar. Kom ihåg, vi på Forma Vita arbetar endast med naturliga resultat.

Exempel 1. Min överläpp är mycket större än min underläpp, kan ni fylla min överläpp och få dem mer symmetriska?

Exempel 2. Mina läppar är väldigt tunna, jag vill fylla dem en aning och förstärka formen. Men inte allt för mycket för jag vill inte folk ska lägga märke till det.

Exempel 3. Min överläpp är väldigt platt, går det utan att fixa så den inte blir mycket större utan bara att den får samma passform som underläppen?

Gör det ont att behandla sina läppar?

Vi bedövar dina läppar med en lokalbedövningskräm som heter Tapin. Dock kan du fortfarande känna vissa stick även om bedövningen minska smärtan.

Behöver jag boka konsultation innan en läppbehandling?

Är du osäker om du vill fylla dina läppar med filler, rekommenderar vi att du bokar en konsultation som är på 30 min. Är du däremot säker på att du vill behandla dina läppar men vill byta några ord med din behandla så kan du boka en fillerbehandling. Vi har avsatt 45 min för att man ska få möjligheten till att prata med sin behandla, få bedövning och sedan behandlas.

Hur skapas den perfekta läppen?

Det gyllene förhållandet, även känt som ”gyllene medelvärde” eller ”gudomligt förhållande”, är ett matematiskt begrepp som hävdar att den mest estetiska tilltalande andelen mellan två objekt är 1: 1.618. Mer noggrant är 1.618 skriven som den grekiska bokstaven phi (Φ). Det här konceptet har spårats tillbaka så långt som till den grekiska matematikern Euclid, och det kanske mest känt framhölls i Leonardo da Vinci's illustration av Divine Proportion, skriven av den italienska matematikern Luca Pacioli.

I naturen är detta förhållandet mycket framträdande. Det kan ses i mönstret på snigelskal, löv, blomblad och människans anatomi. Det gäller även mänskliga läppar, där underläppen helst bör vara 1.618 större än överläppen. På liknande sätt bör överläppen sticka utåt 1.618 mer än underläppen när man tittar från sidan, och läpparna bör vara 1.618 gånger bredare än näsbredden.

Med denna andel i åtanke kan en konstnärlig injicerarare förbättra en persons naturliga skönhet genom att lägga till tillräckligt med fillers för att komma så nära det gyllene förhållandet som möjligt. Att överdriva detta förhållande kan emellertid resultera i "ank-läppar" eller ett ”fake” utseende. Med andra ord: välj din behandlare noggrant.

Att välja en skicklig och kunnig behandlare för dina läppinjektioner är nyckeln till att få de naturliga, vackra resultaten du hoppas på. En erfaren behandlare bör känna till det gyllene förhållandet och ska kunna ge råd om placeringen och mängden fillers som bäst passar din naturliga läppstruktur och unika mål.

Olika varianter av läppförstoring:

Här går vi igenom olika varianter av läppförstoring. Visste ni att bara genom att fylla sura mungiporna (linjen mellan läpparnas hörn och hakan) kan skapa en gladare läpp.

Vi arbetar utifrån din egna läppars form.

Den vanligaste behandlingen är att bara jobba med dina egna läppar, vi förstärka den form som redan finns genom att ex återställa volymen, justera ojämnheten osv.

Vill du få bort rökrynkor?

Fina linjer ovanför munnen kan behandlas på flera sätt men det behövs nästan alltid en kombination av olika behandlingar,men grunden är alltid filler för bästa resultat.

Vill du öka din läppvolym?

Den sista delen av behandlingen riktas mot volymförlust och här får du tillsammans med våra injektionsspecialister diskutera förutsättningarna för hur du vill att dina läppar ska få det bästa utseende.

Filtrum och amorbåge - viktigt att tänka på.

Förutom läpparna har även linjerna ovanför läppen en stor roll för hur utfyllnaden och läppen ansluter mot ansiktet. Om linjerna börjar försvinna kan läpparna bli lite ensamma och utseendemässigt blir det ingen harmoni.

Läpplinje

En definierad läpplinje ramar in och markerar läpparna. En del kan behöva markera läpplinjen som med tiden blir lite diffus. Behandlingen förändrar inte volymen speciellt mycket.

Hjärtformade läppar – HeartLips

En av våra populära produkter är hjärtformade läppar eller HeartLipsTM. En teknik som innefattar en böljande underläpp med mittfåra och tydliga amorbågar. En kombination av tekniker som ger en hjärtformad läpp. Ofta åtgår lite mer filler än vanligt vid denna behandling.

MD-Codes 8 punktslyft

Här jobbar vi i flera lager och punkter för att återskapa och skapa en harmonisk och naturlig läppform. 

XO-Lips 

Är en kombination av tre steg där vi arbetar med olika filler i varierande djup. Målet är naturligt formade läppar som uttrycker sensuella och kvinnliga former.

Lip-flip

Med en låg dos av muskelavslappnande läkemedel kan delar av läppen öka sin synlighet och se större ut utan filler. 

Hjärtformade läppar – HeartLips

En av våra populära produkter är hjärtformade läppar eller HeartLipsTM. En teknik som innefattar en böljande underläpp med mittfåra och tydliga amorbågar. En kombination av tekniker som ger en hjärtformad läpp. Ofta åtgår lite mer filler än vanligt vid denna behandling.

Vad ska jag tänka på innan & efter min läppbehandling?

  • Träna inte på ca 2 dygn

  • Undvik stark sol och extrem kyla

  • Var måttlig med alkohol

  • Avstå från bassängbad och bastu det närmaste dygnet efter

  • Försök att inte sova på ansiktet första natten

  • Ingen make up de närmaste 6 h (utom om du har en ren, ny, vårdande foundation)

  • Observera att resultat och hållbarhet är individuell. Läppar kan behöva fyllas på inom ca 2 mån vid den första injektionen för att uppnå önskad volym.

  • En synbar svullnad efter en filler behandling kan vara i ca 1-2 dagar. Behandling av läppar är oftast som värst dagen efter behandling. Du kan vara fortsatt svullen och öm vid behandlingsområdet i 7-IO dagar utan att något är fel.

  • Att det behandlade området känns ojämnt den första veckan hör samman med punkten ovan och är normalt, även detta kan bero på svullnad eller blåmärken som sedan lägger sig.

 

Före- & efterbilder

(Kommer snart)

Behandling Pris från: Beskrivning
Läppförstoring 2 790 kr Filler 0,5 ml från 2 790 kr. Teosyal touch up 0,5 ml eller Juvederm Volift Retouch. 1 ml 3990 kr.
Mungipor 1 500 kr Filler från 2 790 kr (0,5ml) eller muskelavslappnade medel från 1 500 kr. Teosyal touch up 0,5 ml eller Juvederm Volift Retouch.
Pussrynkor 1 500 kr Filler från 2 790 kr (0,5ml) eller muskelavslappnade medel från 1 500 kr. Teosyal RHA1, Juvederm Volite eller Juvederm Volift Retouch 0,5 ml.
Gummy smile 1 500 kr Filler från 2 790 kr (0,5ml) eller muskelavslappnade medel från 1 500 kr. Teosyal touch up 0,5 ml eller Juvederm Volift Retouch.
Läppförstoring modell HeartLips™ 4 995 kr Om du har rätt anatomiska förutsättningar och önskar lite mer fylliga läppar kan HeartLips vara en modell. Den är något mer avancerad och kräver lång erfarenhet och vidareutbildning. De behandlare som utför HeartLips är Anna T och Carl W. Oftast åtgår mellan 1-1,5 ml. Vanligast är Juvederm Volift, Teosyal Global Action, Teosyal RHA 1 och 2. I priset ingår den mängd som krävs för ett bra resultat, maximalt 1,5 ml.