Forma Vita – medicinsk estetisk klinik behandlingar av högsta kvalitet.

Vi är en medicinsk estetisk klinik som utför behandlingar av högsta kvalitet. estetisk klinik Här strävar vi endast efter naturliga resultat som utstrålar harmoni.

estetisk klinik

Forma Vita - medicinsk estetisk klinik behandlingar av högsta kvalitet.

Forma Vita – medicinsk estetisk klinik behandlingar av högsta kvalitet.

estetisk klinik

Frågor och svar om injektionsbehandlingar

Vi förstår att du har många frågor och funderingar om våra olika behandlingar. Denna sida är tänkt som ett hjälpmedel att lära dig lite mer om vad som händer före, under och efter en behandling.

“Konsultationen är nyckeln till ett lyckat resultat.”

– Leg. läkare Carl Westerby

Konsultationen

Varför ska du boka en konsultation innan behandling?

Alla spännande resor innehåller olika sorters svårigheter och belöningar. Gemensamt är att de kräver en planering. För att lyckas med en behandling där du ger oss förtroendet att förstärka din skönhet behöver du och din behandlare planera din resa. Idag finns det mängder med olika skönhetsbehandlingar. Genom att gå på en konsultation hos oss får du en glimt av vad som kan erbjudas och hur just du med dina önskemål och förväntningar kan nå fram till din destination.

Genom att träffa en av våra injektionsspecialister får du chansen att prata med någon i lugn och ro om dina önskemål, förväntningar och varför du vill utföra behandlingen. Forma Vita arbetar endast med naturliga resultat och därför är det viktigt för oss att få träffa dig som kund för att du skall få berätta om dina förväntningar.

Fån 1 juli 2021 finns ett lagligt krav på betänketid innan en estetisk injektionsbehandling genomförs. Innan du får behandla dig skall två dagar ha förflutit sedan din konsultation. Detta för att ge dig utrymme att fundera på fördelar, nackdelar och att du verkligen vill utföra behandlingen.

Vad bör du tänka innan en injektionsbehandling?

Redan innan din behandling är det viktigt att inte använda blodförtunnande läkemedel. Det minskar risken avsevärt för blåmärken. Vanliga läkemedel/naturläkemedel är:

 • NSAID: Ipren, Voltaren (Diklofenak) och ASA : Naproxen, Treo, Bamyl helst två veckor innan din behandling.
 • Omega 3 två veckor innan ditt besök
 • Var måttlig med alkohol minst två-tre dagar dagar innan besöket.
 • Använder du läkemedel som Waran, Trombyl eller Eliquis ber vi dig kontakta din läkare för att få godkännande att behandla dig. Ibland kan även en justering innan behandling vara aktuell.

Ingår det inte konsultation i en behandling?

Från och med 1 juli 2021 är det obligatoriskt med en konsultation minst 2 dagar innan din estetiska injektionsbehandling.

Hur går en konsultation till?

En konsultation är uppdelad i tre delar:

Presentation

Första steget i en konsultation är att lära känna varandra. Du som kund ska kunna känna att du kan ställa alla dina frågor och berätta om dina önskemål som du vill att din behandlare ska känna till. Under samtalet i en konsultation är det extra viktigt att man är tydliga med varandra, så att missuppfattningar inte uppstår.

Önskemål

Efter att din behandlare och du har pratat igenom om hur ni ser på skönhet och har skapat ett förtroende för varandra, så är det dags att prata om vad du vill uppnå med din behandling. För att underlätta för din behandlare och öka chansen att det ska bli som du har tänkt dig så är det bra om du kan ta med en bild på hur du såg ut tidigare, eller hur du vill se ut. Tänk på att alla har olika förutsättningar och resultatet därför inte alltid kan bli exakt likt en bild.

Behandlingsplan

Din behandlare skräddarsyr din unika behandlingsplan som utgår från dina förutsättningar. Våra behandlare har utfört över 50,000 behandlingar och har stora kunskaper om olika injektionstekniker.

Vad ska jag tänka på innan en konsultation?
 • Att ta med en bild på dina drömläppar eller när du kände dig som vackrast kan hjälpa oss bättre att förstå dina önskemål.
 • Bor du långt ifrån eller känner att du inte har tid att komma på en första konsultation så är det möjligt att boka en online konsultation.
 • Som ny kund behöver du fylla i information i vårt journalsystem, läsa igenom och skriva under samtycken inför din behandling.
  Vi rekommenderar därför att du kommer 15 min innan bokad tid.
 • Konsultationen betalas i vår kassa vid din ankomst till kliniken (pris konsultation ssk. 500 kr, läk. 1500 kr).
 • Kostnaden för konsultationen dras av från en behandling utförd inom 3 mån efter konsultationen.
Vad ska jag tänka på efter en konsultation?

Ta god tid på dig att tänka över om detta är något för dig. Det finns från 1 juli 2021 ett lagligt krav på en betänketid om två dagar innan du skriver under samtycke till behandling och behandlingen slutligen utförs. Kom ihåg, vi kan aldrig ändra på hur du ser ut. Vi kan endast förfina och förstärka det du redan har, därför är det viktigt att du älskar dig själv för den personen du är och tycker att du är vacker. Skönhet finns hos oss alla.

Behandlingen

Vad händer under behandlingsdagen?

Vår receptionist välkomnar dig och du ombeds visa upp giltig legitimation. Sedan får du vanligen besvara ett antal frågor om din hälsa, ev. medicinering mm, antingen digitalt eller genom att din behandlare muntligen ställer frågor.

För att underlätta får du gärna komma osminkad men annars hjälper vi dig att ta avlägsna sminket.

Fr. o m 1:a juli 2021 kommer det vara obligatoriskt för en  kund att efter konsultation få en betänketid om 48 timmar innan behandling. Det är en del av den reglering som införs i branschen och vi ser det som en positiv utveckling att fundera och reflektera efter konsultation vad du tyckte och om du verkligen vill behandla dig. Ofta har några nya frågor och önskemål framkommit efter en sådan period. Vi tar alltid bilder till journalen, före- och efterbild. Rakt framifrån. 45 grader och 90 grader. Ibland även under olika miner för att se vilka muskler som används i olika uttryck.

Får jag bedövning?

Om du önskar har vi lite olika bedövningssalvor med Xylocain och Pilocarpin eller Tetracain. Det är även möjligt att få en vanlig “tandläkarbedövning”.

När bedövningssalvan har hunnit verka efter ca 10 min sätter vi igång. De flesta mer omfattande behandlingar tar ca 30 min medan enstaka områden kanske tar 15 min.

Egentligen är läppbehandling den enda gången som de flesta vill ha och behöver bedövning.

Vad ska jag smörja med efter behandlingen?

När din behandlare är färdig smörjs ofta området in med en antiseptisk salva för att förhindra bakterier och reducera blåmärken. Vi rekommenderar att du inte rör området närmaste timmarna efter din behandling. Vi förser dig med eftervårdsråd där det tydligt anges råd och tips om vad du bör tänka på efter en behandling.

Efter behandling

Vad behöver du veta efter din behandling?

Redan samma dag kan du fortsätta din arbetsdag eller annan aktivitet. Du bör tänka på att området som behandlats ska få vila.  Det är vanligt med svullnad, enstaka blåmärken och lite ömhet 1-3 dagar efter behandlingen. Ibland kvarstår ömhet upp till 10-14 dagar. Svullnad kan komma och gå under den första perioden på 4-6 v när produkten integreras i vävnaden och är helt normalt. Hyaluronsyra är en del av hudens stödjematerial och huden kan upplevas ännu mer stram och ha bättre spänst när produkten fått sitta en månad ungefär.

När vi injicerar uppstår mikroskopiskt små kanaler som kroppen snabbt vill läka. Denna korta period om ca 15-20 min är det av yttersta vikt att inte ta på området, sminka eller på annat sätt störa den normala läkningsprocessen. Efter din behandling bör du tänka på följande:

 • Rör ej det behandlade området de första två timmarna
 • Sminka dig inte samma dag
 • Aldrig sola (sol eller solarium) i en vecka
 • Undvik likaså att applicera dina övriga hudprodukter första kvällen.
 • Undvik produkter med AHA, BHA eller PHA-syror, retinoider och bensoylperoxid i minst tre dagar efter din behandling
 • Avvakta all typ av ansiktsmassage eller ansiktsbehandlingar inom 24 timmar
 • Undvik en längre flygresa inom två dygn
 • Försök att sova med huvudet högt och helst på rygg de första dygnen för att undvika svullnad
 • Undvik massage och akupunktur i tre dygn
 • Undvik att massera, skrubba eller peela ansiktet på tre dygn
 • Genomför ej hård fysisk aktivitet / träning / gym inom de första 48 timmarna
 • Om du gjort läppar undvik hårda pussar, kyssar m.m. de första 48 timmarna

Vilka är det vanligaste biverkningarna?

Biverkningar som vanligen uppstår är svullnad, ömhet och enstaka blåmärken. Det är oundvikligt att  få några märken då huden i ansiktet innehåller tusentals små kärl.

Finns det några farliga komplikationer med injektionsbehandlingar?

Svaret är utan tvekan ja. Vi som injicerar arbetar ständigt med att titta hur vi ska kunna undvika alla typer av komplikationer och problem. Det värsta som kan hända är om ett större kärl fylls med filler. När ett kärl blockeras kommer inte blod fram och området blir syrefattning och i värsta fall dör vävnaden med tiden. Då vi absolut vill undvika denna typ av problem har det utvecklats tekniker med aspiration (man drar i “avtryckaren” på sprutan för att se att nålen inte står i ett kärl). Vi har även en typ av nål utan spets s.k cannula som undviker att göra hål på kärl. Alla på Forma Vita genomgår varje månad utbildningar och speciellt i anatomi där även studier på avlidna förekommer. Allt för att dessa typer av komplikationer aldrig ska uppstå.

Låter det intressant?

Boka en tid redan idag!

(OBS det finns även ONLINE-konsulationer)

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.