Före, under och efter din CoolSculpt-behandling

Innan behandling

Boka en gratis konsultation hos oss. Då får du träffa en av våra experter på CoolSculpting. Utifrån dina önskemål och förutsättningar gör vi ett behandlingsprotokoll och diskuterar de olika munstyckena, och hur du kan uppnå det resultat du vill på bästa möjliga sätt. Vi förbereder dig också på vilket resultat du kan förväntas få och ger dig all information du behöver för att känna dig säker i våra händer.

Under behandling

När det är dags för din behandling mäter vi först ut och markerar mycket noggrant hur munstyckena skall sitta. Vi kommer också att ta en före-bild på området som skall behandlas. Innan behandlingen lägger vi en tunn duk med specialgel på området som ska behandlas för att skydda huden. Därefter fästs en vakuumapplikator på behandlingsområdet och vävnaden dras in i applikatorskålen. Behandlingen gör inte ont men i början känner du av kylan och ett kraftigt sug. Efter en stund har kylan bedövat huden och du känner oftast ingenting. Maskinen har ett s k Anti-Freeze detect system vilket skyddar mot frysskador. Den stängs helt enkelt av automatiskt om temperaturen blir för låg. Behandlingstiden vid varje tillfälle tar ca en timme. Vid första besöket kan det ta något längre tid.

Efter behandling

Direkt efter att applikatorn tas bort kan det behandlade området kännas och se hårt ut och det kan också vara lite vitt. Du kan känna av ett lätt illamående och lite yrsel under tiden som kroppen värms upp och känseln kommer tillbaka. Det är helt normalt och försvinner efter några minuter. Blåmärken, svullnad och ömhet kan uppkomma i det behandlade området och detta försvinner också successivt oftast inom ett par veckor. En tillfällig krampande känsla kan också uppstå i det behandlade området vilket också är helt normalt. Det försvinner inom några timmar men kan i några fall kvarstå i ett par veckor. Under de första veckorna kan du uppleva en eller flera symptom i det behandlade området; kliande känsla, stickningar, känslighet för beröring, ömhet känslobortfall och muskelryckningar. Kontakta oss om du känner dig orolig eller om symptomen sitter i mer än 2 veckor.